141 dagar kvar!

Om mindre än 5 månader är allt i gång och vi har hunnit med att; få var med på en invigning tillsammans med 9000 (!) aktiva och 32 000 personer på läktarna, finna vårt nya boende för de närmaste 2 veckorna, träffat motståndare som vi också delar boende med, dra igång träningar och matcher i den 19:e Makkabiaden, bli emottagna på Ben Gurion av 40-gradig värme och stekande sol – efter en härlig flygresa. Räkna med att det kommer bli många intryck under de närmsta veckorna i Israel – hoppas att du är laddad!

Innan vi står där på Arlanda, tidigt en morgon i juli månad så är det många saker som ska bli klara och tiden är något som just nu springer ifrån oss. Men jag vet att vi grejar det. Är du intresserad av att veta mer om vad som ska göras eller vill du vara med och packa upp utrustningen inför utdelningen av den samma så hör av dig till mig.

I början av mars är det dags för det sista gemensamma förberedelserna på kongressen i Israel. Överledarteam från världens alla hörn samlas utanför Tel Aviv (Ramat Gan) på Kfar Ha Maccabiah för att diskutera detaljer kring; invigningen/avslutningen, login, transporter, säkerheten, tävlingar, träningsmöjligheter med mera. Mycket ska falla på plats nu när det bara är 5 månader kvar. Vi åker ner till Israel med stora förhoppningar om att finna ett boende för våra juniorer som motsvarar våra krav. Vi ser fram emot att fortsätta vår dialog med andra nationer som ser ut som oss i förhållande till antal deltagare och grenar. Det är också med tillförsikt vi ser fram emot utvecklingen av vår påbörjade dialog med Maccabi GB (England) och med Maccabi Canada kring ett samarbete med våra juniorer. Detta arbete påbörjades vid förra kongressen och är tänkt att ta vid när vi ses i Israel. Vi tror mycket på detta och hoppas att vi kan berätta några spännande detaljer längre fram.

För att vi ska kunna göra göra denna resa till ett ännu bättre minne för dig som aktiv/ledare/förälder/supporter så skulle vi vilja veta hur du tänker och vad du ser framför dig kring sommarens 19:e makkabiad. Vad vill du ha av oss? Hör av dig och berätta, du når mig på mats@makkabiad.com

Som sagt, 140 dagar kvar och sedan är vi igång. Det här vill du inte missa!
Tack för att du lyssnade!

Mats Israelson
Överledare för den svenska Makkabiadtruppen 2013