Vår enkla blogg är tillbaka – hörde jag ett jubel?

Sedan vi hördes av senast har mycket hänt – och mycket kommer att hända fram till avresan.
Dagarna blir bara färre och färre innan dagen D är här. Om lite drygt 160 dagar står vi laddade till tänderna för att få vara med om en upplevelse som vi sent kommer att glömma. Tillsammans med över 8000 idrottskillar och idrottstjejer kommer vi att vara samlade utanför Teddy Stadium i Jerusalem – för att få vara med om något som vi sent kommer att glömma. Att marschera in bakom den svenska flaggan som ett svenskt judiskt landslag – är en upplevelse som man bara måste vara med om.

Inom kort kommer vi att lägga ut en film från invigningen 2009 – håll utkik!

Innan vi står där, i värmen, och väntar (ja, för vänta kommer vi att få göra – Sverige heter ju som bekant Schwedia på hebreiska och detta stavas med den sista bokstaven (shin) i det hebreiska alfabetet…) så är det en hel del pusselbitar som ska hamna rätt. Listan kan göras lång och kanske hade dessa delar varit tråkiga om man lyfte dem från sitt sammanhang men om man har förmånen att jobba med detta som jag får göra i Svenska Makkabiförbundet, så är detta inte tråkigt! Att hela tiden se till helheten för vårt övergripande mål, gör att detta uppdrag både är roligt och ärofullt. Vill du vara med på ett hörn så hör av dig – vi har plats för alla som vill vara med och utveckla svenskt judiskt idrottsliv.

Tempot har som sagts skruvats upp de senaste veckorna och jag vet att det kommer bli än mer intensivt ju närmare vi kommer avresan till Israel. Den senaste tiden har vi bl a sett över ekonomin, diskutera möjligheter till hur var och en i truppen kan vara med och påverka sin egen avgift (vi återkommer till detta). Vi har dessutom varit i kontakt med reseplanerare, träffat designers för att se över vår utrustning och haft täta dialoger med ansvariga i Israel rörande det sportsliga, boendet och transporter.

Inom några veckor åker en delegation ifrån oss också ner till Israel för att vara med på den sista kongressen innan spelen – ett väldigt viktigt tillfälle som vi inte får missa. Jag återkommer med rapport från detta längre fram.

En annan sak som också har funnits med på agendan är vår nya hemsidan www.maccabisweden.se och dessutom sida på Facebook – om du inte varit inne och likat, så gör det nu på http://www.facebook.com/pages/Makkabiaden

Viktigt! Är det något speciellt du vill veta inför sommarens Makkabiad? Funderar du på var vi kommer att bo eller hur många nationer som kommer att deltaga i din gren? Dra dig inte för att fråga! På hemsidan finner du vart du ställer frågan.

Hoppas vi hörs och tack för att du ”lyssnade”!

Mats Israelson
Överledare för den svenska Makkabiadtruppen 2013