Välkomna till vår enkla blogg!
Här kommer vi att berätta hur arbetet inför Makkabiaden fortskrider. Det kan bli en kort information om något spännande som händer här på vår nya hemsida eller i organisationen i stort. Det mesta kommer dock att handla om arbetet inför den 19:e Makkabiaden i Israel.

Det är nu bara 209 dagar kvar till spelen invigs i Israel. Vi vet att det då och där kommer att finnas ett gäng stolta svenskar som marscherar in i landslagets färger. Tillsammans med närmare 8000 aktiva och över 30 000 på läktarna kommer detta att bli ett fantastiskt minne och ingen kommer någonsin ångra att man fick vara med om detta.

Vi är mitt inne i planeringen för att se över vilka grenar som kommer att vara representerade i den svenska truppen. Just nu så ser det ut som att vi kan åka iväg med aktiva i; Golf, Schack, Judo, Juniorfotboll (både pojklag & flicklag), Bowling och Rodd. Vi hoppas att truppens storlek landar på cirka 70 personer. Allt är inte klart ännu och det finns plats för fler personer på resan – hör av dig till oss så ser vi vad som går att göra. Kanske är du Sveriges nya stjärnskott?

Med bland annat två juniorlag i fotboll så vet vi att många föräldrar, släktingar och vänner kommer att resa ner till Israel under denna tid för att själva få vara med om denna upplevelse. Och vi lovar, detta är en upplevelse både för den aktive men också för dig som supporter. Vi jobbar nu på att få tag i biljetter till invigningen så att alla svenskar ska kunna sitta ihop på läktaren – Svenska fans har man ju hört talas om… Mer information om detta kommer så fort vi vet något mer.

För att detta ska kunna bli den upplevelse som vi hoppas så behöver vi allas stöd både med tips, idéer, handlingskraft men också med det rent finansiella. Har ni några tips på hur vi kan få in pengar eller vill ni vara med och skänka en slant till detta viktiga ändamål så dra er inte för höra av er. Vi har redan nu ett par intressanta sponsringspaket som passar er alla (även nu efter chanukka). Er insats är viktigt för vårt svenska judiska idrottsliv.

Tack för att du ”lyssnade”!

Mats Israelson
Överledare för den svenska Makkabiadtruppen 2013