Maccabi Sweden (Svenska Makkabiförbundet) är en ideell riksorganisation för den judiska idrottsrörelsen i Sverige och grundades 1950. De ingånde medlemmarna är de judiska idrottsföreningarna i Sverige som grundades redan på 1930-talet; IK Makkabi i Stockholm, IF Hakoah i Göteborg och SK Hakoah i Malmö. Det totala medlemsantalet uppgår till cirka 900 personer. Aktiviteter bedrivs i följande sporter; Basketboll, Bridge, Bordtennis, Bowling, Dans, Fotboll, Golf, Gymnastik, Handboll, Innebandy, Schack och Squash.

Maccabi Sweden är den samlande organisationen för judiska idrottsrörelsen i Sverige med målet att verka för medlemsföreningarnas gemensamma intresse, bl a ingår det att samordna Sveriges representation vid internationella tävlingar, Makkabiader och liknande tävlingar.

Maccabi Sweden är medlem i Maccabi Europe om ansvarar för de Europeiska Makkabispelen och Maccabi World Union som ansvarar för Israel-Makkabiaden. Maccabi World Union är en opolitisk judisk organisation som är erkänd av Internationella Olympiska Kommittén. För mer information gå in på hemsidan www.maccabiworld.org.

Att sporta tillsammans ger gemenskap. I de judiska klubbarna i Sverige finns ett brett program av olika aktiviteter utan någon form av elittänkande, alla är hjärtligt välkomna att delta.

Vi tar vårt vuxenansvar för dagens ungdom genom att erbjuda och aktivera barn i olika sporter tidigt i livet och därmed arbeta mot vår tids välfärdssjukdomar som övervikt, fetma och ungdomsdiabetes.

En sporre för varje judisk idrottare är att någon gång få vara närvarande på en sk Makkabiad. Det blir ett minne för livet och knyter starka band mellan idrottsmän och ledare internationellt. Maccabi Sweden skickar judiska landslag från Sverige till internationella tävlingar i Europa och Israel. Detta internationella utbyte ger idrottsmännen/kvinnorna möjlighet att träffa människor från hela världen och stärka sin identitet. Mötesplatserna är en kombination av tävlingar och mötesplatser som ger ökad kunskap om övriga deltagares länders kultur. Vid dessa tävlingar sker ett stort utbyte av möten mellan människor, kulturella upplevelser med allt från mat- till teaterbesök och folkdans. Resultatet av de internationella utbytena är att motverka rasism, främlingsfientlighet och antisemitism och skapa ökad internationell förståelse som ska leda till en fredligare värld. Vid dessa möten representerar vi Sverige och hävdar den svenska modellen, som stolta svenska judar.